Per Hordnes  Vektløfting Weightliftingperhordnes.com © 2008                    

 

 

Tester og perser

30.06.08                                                                                             Test på Toppidrettssenteret

Lørdag 14.06.08 var Per i Oslo for å teste og trene på Toppidrettssentet. Hensikten med å gjennomføre fysiske tester er å få en mest mulig objektiv tilbakemelding på om den treningen man gjennomfører gir de resultatene man forventer eller ønsker å oppnå. Vi bruker prinsippet om test-trening-retest. Det vil si at vi gjenomfører et testopsett, så trener Per en periode, og så tester vi igjen og ser om han har fått noen fremgang.

Bilde: Sindre og Per ser på analyse av sprintløp

I vektløfting og forsåvidt i alle andre idretter, er konkurranser i seg selv den beste testen for å se om man har forbedret prestasjonene i idretten sin. I konkurranse er det mye taktikk, teknikk, konkuranseforhold osv. som spiller inn på resultatet. På grunn av dette er ikke en konkurranse nødvendigvis det beste målet på hvordan den fysiske formen er. Derfor gjennomfører vi fysiskse tester i øvelser som skal gi et godt mål på fysikken, og  vi prøver å gjøre dette under mest mulig like forhold hver gang.

Bilde: Per på startstreken

Vi gjennomførte 40 meter sprinttest på innendørs løpebane, der vi får mellomtider for hver 5. meter gjennom løpet. På den måten kan man analysere akselerasjon, hastigheter og topphastighet gjennom hele løpet. Tiden starter automatisk når man forlater startstreken, og målingene under løpet blir gjort når man passere fotoceller hver 5. meter og ved målpassering.

Bilde: Svikthopp på kraftplattform

Spensten er også et parameter som gir en indikasjon på eksplosiviteten til en vektløfter. Vi testet derfor Per i 3 forskjellige hopptyper. En med statisk start i dyp knebøyposisjon (sqat jump), en med dynamisk svikthopp (countermovment jump) og en der man hopper med halv kroppsvekt som belastning (CMJ 1/2 kroppsvekt). Resultaene finner du under Testresultater i høyre marg.

Bilde: Hopp med halv kroppsvekt i ytre belstning

 

<<Tilbake

 

 

Perser>>

Testresultater>>