perhordnes.com © 2008                    

 

 

Per Hordnes

Mitt navn er Per Hordnes og jeg ble født i Bergen en oktobernatt i 1981. Jeg vokste opp i Bergen sentrum som tredjemann i en søskenflokk på fire.

 

Helt fra barnehagen av var jeg opptatt av å måle krefter. Løfting på stein og klatring i trær, appellerte sterkere til meg enn sangstund, og innetid.

 

På barneskolen gikk det over til harde ballkast i kanonball, lange slag i slåball og oppheisinger i skuret. Vektskiver ble skåret ut i tre, mens kobberrør ble brukt som vektstang. Jeg var liten av vekst, så Asterix ble absolutt en av favorittene.

 

På ungdomsskolen kom mitt første møte med vektløfting. Jeg så vektløfting på lokal-TV og fant ut jeg også ville prøve. Jeg oppdaget fort at jeg ikke var så sterk som jeg hadde trodd. Det sies at gullfisk som lever i små boller, blir mindre enn de som lever i store. Jeg ble som en gullfisk fra et hjemmeakvarium som akkurat var sluppet ut i Mjøsa.

 

Etter hvert som tiden gikk vokste jeg meg inn i miljøet, og 3 år etter kom den første norgesmestertittelen. Året etter kom den første norske rekorden. Det viste seg at kroppen min responderte godt på trening, selv om treningen frem til da var meget sporadisk, og usystematisk. Etter hvert ble jeg lagt merke til av Norges Vektløfterforbunds daværende landslagstrener. Noe som endte i deltagelse i Junior EM og Junior VM året etter.

 

Militærtjenesten gjennomførte jeg i Nord-Trøndelag. Dette året prøvde jeg å trene systematisk og hardt. Kombinasjonen med nattevakter og militærtjeneste sammen med vektløfting, ga ikke spesielt gode resultater. Litt forbedring ble det likevel.

 

Etter at jeg hadde avtjent verneplikten, flyttet jeg til førde og begynte på ingeniørhøyskolen. Der var et kjempemiljø for vektløfting. Stian Grimseth trente på den tiden mot OL i Athen og idretten ble tatt seriøst blant mange på den kanten av landet.

 

Etter endt ingeniørutdannelse flyttet jeg tilbake til Bergen der jeg i dag bor, jobber og trener. Vektløftermiljøet i Bergen er svært bra, med flere unge utøver som har god fremgang, og som presterer både nasjonalt og internasjonalt.

 

Etter at jeg kom hjem til Bergen har jeg vunnet tre kongepokaler (norgesmester uansett vektklasse), satt fem norske rekorder, blitt beste løfter på Nordiske mesterskap og kvalifisert meg til EM-senior nå i 2008.

I april går Europamesterskapet i Italia. Gullfisken fra Mjøsa skal nå slippes ut i havet. Tiden vil vise om den vokser seg fet, eller om den blir spist.......

 

<<tilbake