Per Hordnes  Vektløfting Weightliftingperhordnes.com © 2008                    

 

 

Stevner 

 

26.10.08

Nordisk for ungdom og junior i Finland

Av de tre løfterene fra Bergen var Lucie Larsen den første som måtte i ilden. Hun gjennomførte fint med 50kg i rykk og 61kg i støt. Riktignok litt under pers, men likevel holdt det til en fin 4. plass i klassen.

 

Camilla Carlsen løftet gode 55kg i rykk og 65kg i støt på bare 49kg kroppsvekt! Bra løftet og Camilla kan komme stolt hjem med gull i kofferten.

 

Vår siste mann fra Bjørgvin var Runar Stikkholmen som vi alle hadde forventninger til denne gangen. Han har trent bra den siste tiden og viste forrige helg at formen var stigende (se: "Kretsmesterskap i Bergen"). Han skuffet ikke denne gangen heller og løftet til nye personlige rekorder både i rykk og sammenlagt. 122kg i rykk og 142kg i støt ga en fin bronsemedalje i 85kg klassen.

 

Blant mange andre gode resultater ønsker jeg å trekke frem Jarleif Amdal som viser at han for tiden er på rask fremmarsj resultatmessig. Jarleif løftet denne gangen meget sterke 132kg i rykk og 170kg i støt. Sistnevnte er ny norsk juniorrekord og ryktene sier at det er mer i vente. Jarleif har tidligere plassert seg på "norgestoppen gjennom tidene" for ungdom , og viser med dette at han ikke har tenkt å falle i bakleksa som junior heller. Vi gleder oss til fortsettelsen.

_______________________________________________________________

 

 

19.10.08

Kretsmesterskap i Bergen

Denne helgen ble det holdt kretsmesterskap for Nord-Vestlandet i Bergen. Det ble en helg med mye god løfting. Velkjente Steinar Kvame stakk av med sammenlagtseieren etter solid løfting. 120kg i rykk og 145 i støt gav 330 poeng og nokså klar seier.

 

På andreplassen kom Runar Stikkholmen. Runar stod for en av stevnets aller beste prestasjoner, da han etter en bom på sin gamle pers i rykk (117kg) høynet til 121 kg og satte denne fint på plass. Fire kilo pers i rykk og 141 kg i støt ga solide 320 poeng og andreplass i sammendraget.

 

Bilde: Runar Stikkholmen rykker 121 kg

 

På tredjeplass kom rutinerte Børge Aadland som desverre leverte litt under par denne lørdagen. 122 kg i rykk og 168 kg i støt må likevel ansees å være et respektabelt resultat, som ga tredjeplass i kretsmesterskapet.

 

På kvinesiden var det Camilla Carlsen som stakk av med sammenlagtseieren. Flott løfting med 55 kg i rykk og 70 kg i støt.

 

Ellers var kretsmesterskapet spekket med gode prestasjoner i alle klasser. Flere løftere forbedret sine egne personlige rekorder, og det var en kjempefin atmosfære i løftehallen. Flere detaljer vil etterhvert være å finne under NVFs dokumentarkiv: http://www.vektlofting.no/t3.aspx?p=70617

________________________________________________________________

 

 

29.09.08

En God helg for Bjørgvins løftere.

Helgen som gikk var det NM 5-kamp i Stavanger. Et stevne der jeg selv motvillig måtte melde avbud. På 5-kamp stevner får man testet formen i hopp, løp og kast i tillegg til løfting. Vanligvis i en lang og spennende konkurranse.

 

Årets vinner i seniorklasssen ble Runar Stikkholmen som også vant i fjor. Bra gjennomført konkurranse i alle øvelser, og totalt 939 poeng. Spesielt godt resultat i kast der kulen lander på 15,62m. Dette er stevnets lengste og faktisk 1,5m lengre enn nummer 2!! Imponerende. Overraskende er det å se at Steinar Kvame med en personlig rekord på 960 poeng i år må ta til takke med 3.plass bak Runar og Ronny Matnisdal.

 

På damesiden dreide spenningen seg rundt om Anja Jordalen kunne skaffe seg nok forsprang på løftingen til å stå løpet ut mot spreke Camilla Carlsen. Dette klarte Anja fint og dro gullet fint i land med 40 poengs margin til Camilla. Anja hopper og kaster også lengst av samtlige jenter.

 

Samme helg som 5-kamp NM ble avholdt i Stavanger, valgte fire bergensløftere å stikke til Danmark å delta i Ålborg-cup. Sturle og Jasper imponerte begge to med nye perser i sin internasjonale debut. Børge Aadland viste gode takter slik han pleier med 124-172. Dette holdt til sølv i 105 kg klassen.

Stevnets beste bergenser var likevel uten tvil Ove Hordnes som perset i både rykk og støt med 117-156. 8 kilo pers sammelagt og 292 poeng! Ove ligger nå å jager like bak de beste juniorene landet! Flott prestert!

________________________________________________________

 

23.08.08

Landskamp Norge-England-Sverige i Landskrona, Sverige

En fint tur med fire "mann" fra bergen. Johnny Sandvik og Sindre Madsgaard stilte som trenere og lagledere for de to løfterne fra Bergen Anja Jordalen og Per Hordnes. Vi fløy direkte til København fredag morgen for så å kjøre til Landskrona i bil. Vi fikk da med med oss Øresundsbroen og litt av Sør-Sverige på veien.

Vi møtte resten av det norske laget på kvelden og det var duket for bowling match. Richard Markeng viste muskler allerede dagen før stevne, hvor han stakk av med bowling-gullet tett fulgt av Per Hordnes og Sigurd Hedeberg.

Stevnedagen var det ungdommene som skulle først i ilden og ligge grunnlaget for resten av laget. Erik Birkeland gjorde en fin landslagsdebut med 85-106. Sigurd Hedberg viste god innsats på tross av vonde knær, og leverte 70-90 på bestilling. Dette ga 3.plass i ungdomskonkurransen.

Våre juniorer gjorde en fantastisk jobb og Kim Eirik viser at EM formen er på vei. 125 i rykk og 158 i støt var begge lette løft. Her er det mer i vente. Jarleif Amdal presterte i god gammel "Jarleif-stil" med flotte bestemte løft på 125-160. Velkommen tilbake Jarleif!

I kvinnepuljen stilte som vanlig Norge sterkt. Med Anja-Evelin Jordalen i god form og Ruth Kasirye tilbake fra OL i Beijing, viste det seg at det skulle bli tøft for de andre landene å henge med i denne puljen. Anja hadde desverre ikke den beste rykkformen inne denne dagen og måtte nøye seg med 83 kg i denne øvelsen. I støt gikk det derimot meget bra og med et kjempestøt satte hun 110 kg fint på plass. Ruth kasirye tok vel denne gangen stevnet som en gjennomkjøring. To uker etter OL gjennomførte hun likevel fint med 90 kg i rykk og 113 kg i støt.

De norske seniorene hadde likevel litt å ta igjen på sverige etter deres gode prestasjoner på ungdom og juniorsiden. Per er for tiden inne i en treningsperiode med mye mengde og lav intensitet. Dette viste seg også igjen i konkurransen. Både 136 kg i rykk og 162 kg i støt ble underkjent på grunn av "trege albuer". 167 kg i støt ble i tillegg bom i overstøtet etter en forholdsvis lett vending. Per Ble derfor stående med sine moderate begynnervekter på 131-155 i denne lagkonkurransen. Litt under par denne gangen desverre, men med små marginer kunne det fort blitt 17 kg mer.

Richard Markeng viste seg å være i bra form denne helgen og rykket fint 140 kg. I støt imponerte Richard virkelig og satte 172 kg flott på plass. Her blir det spennende å se hva som skjer fremmover.

Desverre ble denne innsatsen for spinkel til å slå Sverige denne gangen. Ingen av de norske presterte bedre enn de har gjort før, men som sesongstart synes jeg samtlige viste lovende løfting. Her er det bare å glede seg til fortsettelsen....

________________________________________________________

 

04.06.08

European Promotion Cup i Lausanne, Sveits

Den norske gjengen reiste nedover torsdag morgen. Sindre fra Oslo, Kim Eirik fra Stavanger og Per fra Bergen. Vi ankom Geneve på kvelden hvor vi ble hentet på flyplassen av arrangøren, som kjørte oss rett til middagsbordet. Maten var god og været var upåklagelig.

Bilde: Det norske laget med Kim Eirik Jonassen, Per Hordnes og Sindre Madsgaard

I Sveits møtte vi våre vektløftervenner fra Danmark som også var kommet for å kjempe. De stilte med et sterkt lag, men manglet desverre en ungdom for å stille fulltallig.

Bilde: Det danske laget: Lars Bojsen, Christina Ejstrup og Tim Kring

Den første dagen var det Kim Eirik, Tim og Christina som skulle vise hva de var gode for. Det klarte de godt alle tre og Tim imponerte med en ny dansk juniorrekord på 114 kg i rykk i 77 kg klassen.

 

Bilde: Tim Kring med 114 kg i "træk"

Kim Eirik fulgte på med et fint resultat på 287 kg sammenlagt i 94 kg klassen. Noe som kvalifiserte ham til EM Junior til høsten. Gratulerer!

Bilde: Kim Eirik Jonassen i draget på 127kg

Bilde: Kim Eirik støtet overbevisende 160 kg

Christina Trier Ejstrup gjennomførte en fin konkurranse med 67 kg i rykk og 77 kg i støt. Christina holder et godt nordisk nivå med ca 180 poeng.

Bilde: Christina Trier Ejstrup løfter med stor innsats og konsentrasjon

Bilde: Per sjekker ut konkurranse-arenaen med litt musikk på øret

Lørdag var det Per Hordnes og Lars Bojsen sin tur til å svette. Per hadde forberedt seg bedre enn på lenge. Med hjelp fra gode arbeidskollegaer hadde han fått til en kjempeoppkjøring denne gangen. Han var fast bestemt på å begynne høyt og slutte enda høyere. Og slik ble det. 

Bilde: Full konsentrasjon selv på de lette vektene under oppvarmingen

Med en startvekt på 145 kg i rykk, noe som syv måneder tidligere var norsk rekord, viste han storform fra første løft. Andreløftet på 150 kg og norsk rekord så heller ikke ut til å være tungt for Per denne dagen. Han høynet selvsikkert til 152 kg i siste rykk. Også den vekten satte han fint på plass. Helt utrolig bra!

Bilde: Draget i rykk på 152 kg og norgesrekord

Bilde: Per Hordnes varmer opp til støt.

Støtkonkurransen ble desverre ikke like bra som i rykk, men med åpningsløftet på 180 kg sikret han bronsemedaljen i mesteskapet med 377 poeng.

Bilde: Per gjorde to flotte vendinger på 188

Bestemt høynet han her til 188 kg og forsøk på ny norsk rekord. Denne vekten vendte han lett to ganger på rad. I overstøtet ble det desverre stang ut denne gangen. Kanskje sommeren kan brukes til å terpe litt på teknikken i overstøtet? Uansett er det bare to uker siden Per høynet den norske rekorden i støt til 187 kg i 94 kg klassen. Dette gir en progresjon på 7 kg samlet på rykk og støt i vårsesongen. Ikke værst for en seniorløfter!

På pallen fra venstre:Tom Schwartzbach, Marcin Dolega, Per Hordnes

Nå må sommeren brukes bra slik at høstsesongen kan bli like god. Ingen tid til å hvile på noen laubær. På med treningklær, og kom i gang! "Dreaming takes you nowhere".

Lars Bojsen leverte et mer ordinært resultat denne gangen med 125 kg i rykk og 152 kg i støt. Men Lars lover å komme sterkere igjen til høsten.

Resultarer fra ungdom, junior og kvinner finner duher>>

Resultatene for menn elite finner duher>>

______________________________________________________________ 

15.05.08                                                                                               5-kampstevne i Bergen

Sommersesongen ble dratt igang i Bergen 14.05 med årets første stevne i 5-kamp. Omkring 10 løftere stilte til start, deriblant Runar Stikkholmen. Runar er regjerende norgesmester i 5-kamp for vektløftere, og har som målsetning for året å nærme seg 1000 5-kamp poeng.

Bilde: Runar Stikkholmen i baklengs kulekast

På stevnet i går var det likevel Per Hordnes som stakk av med seieren. Dette etter en god sesongåpning med personlig rekord i både støt og 3-hopp. Sammenlagt etter fem øvelser ble det nesten 940 poeng.

Bilde: Per Hordnes varmer opp til støtkonkurransen

Jentene i Bergen viser at heller ikke de ligger på latsiden for tiden. Anja-Evelin Jordalen satte norske rekorder i både rykk og støt i klassen inntil 75 kg. De nye rekordene lyder på 81 kg i rykk og 106 kg i støt.

Bilde: Anja Jordalen følger nøye med på konkurrentene under oppvarmingen

Ellers var det et fint gjennomført stevne, der Ingrid Moen nok engang viser at miljøet i Bergen er norges beste. Hun vartet opp med egen grill og delte ut hamburgere og pølser mellom løftene.

Bilde: Ingrid Moen med "proteindrikk" etter stevnet

________________________________________________________

 

    

 

 

"I firmly believe that any man's finest hour, the greatest fulfilment of all that he holds dear, is the moment when he has worked his heart out in a good cause and lies exchausted on the field of battle - victorious"

Vince Lombardi

_____________________